Egy csipet só

A SaltComm social csapatának podcast ajánlója

2020. december 19. - SaltComm

Már csak pár nap és az életünk kicsit lelassul, az ünnepek előtti pörgés, zaj lecsendesedik. Több időnk lesz magunkra, a lelki feltöltődésre. Mindenki másként pihen: van, aki nagyokat sétál a természetben, van, aki a családdal tölti az időt, van, akit egy jó könyv kapcsol ki, és van, aki érdekes beszélgetéseket, podcastokat hallgat. microphone-2618102_960_720.jpgEz utóbbi témában azonban elbizonytalanodtunk, hiszen gombamód jelennek meg az újabb és újabb csatornák, műsorok, de melyikbe érdemes belehallgatni és miért? Hogy segítsük a hasonló cipőben járó és a podcastok iránt érdeklődőket, megkérdeztük a Salt Communications social csapatát, miket hallgatnak ők, mit ajánlanánk nekünk.

Egy kisebb karácsonyi ajándékként fogadjátok tehát szeretettel a SaltComm social csapatának, Mesi, Nelli és Petra podcast ajánlóját. (Kép forrása: Pixabay)

Kortárs felbeszélések

A Kortárs felbeszélések podcastben a kortárs magyar novelláké a főszerep. A Magvető Kiadó 18 magyar író 27 novelláját válogatta ki, a felbeszélők pedig a Radnóti Színház színészei. Minden epizódhoz tartozik egy-egy kedvcsináló is, ami keretbe helyezi az adott novellát, ezt Nyáry Krisztián írta. Jó csapat, kellemes hallgatnivaló, és egyben ismerkedési lehetőség Krusovszky Dénessel, Tóth Krisztinával, Parti Nagy Lajossal, Bodor Ádámmal, Háy Jánossal és sok más kortárs szerzővel.

Szertár

Az egyik legrégebbi magyar podcast csatornán bármiről szó eshet, aminek egy kicsit is köze van a tudományhoz: etikus hekkerek, digitális malacpersely, szupercellák, régészet a dzsungelben, a művészet és az IT fúziója is simán belefér a műsorvezető, Zsíros László Róbert érdeklődési körébe. Azoknak is érthető és izgalmas podcast, akik nem tudományos közegben dolgoznak.

Product Design Stories

Mit csinál pontosan egy UX designer? Mi a különbség a UX designer és a UX kutató között? Mivel foglalkozik pontosan a product design? Ezekre a kérdésekre valószínűleg még az évek óta nagy ügynökségeknél dolgozók sem tudnak egyértelmű választ adni. A PD Storiesban a fenti szakmai területek kiemelkedő magyar szereplői mesélik el, hogyan kerültek ezekbe a pozíciókba, milyen feladataik vannak, mit csinálnak egy átlagos napon. Sok kérdésre választ adó, szakmázós podcast. :)

Hack és lángos

Laza név és műsorvezetők, de annál komolyabb témák: orosz hekkerek, nyaralás alatti kibertámadások, biztonságos és nem biztonságos digitális eszközök, dark web monitorozási eszközök... ez csak néhány téma a Hack és Lángos közel 150 podcast epizódjából. Nem állítom, hogy minden tökéletesen érthető a laikusok számára is, de még így is lenyűgöző. :)