Egy csipet só

5 app, ami segít rendszerezni az életed és a munkádat

2021. augusztus 17. - SaltComm

Rengeteg applikációt használunk naponta, de vajon olyanokat is ismerünk, amelyek hasznosak lehetnek a munkahelyi - vagy otthoni - feladatok szervezésében? Ebben segít most nekünk Kalló Barbara, a Salt junior projektvezetője hasznos applikációk ajánlásával.

cover.png

 

clear_todos.PNG1. Clear Todos:

Van napi teendőlistád, bevásárlólistád, vagy olvasólistád? A listakészítő emberek álma ez az alkalmazás. Letisztult, könnyen átlátható és rendkívül egyszerű a használata. Tetszőleges mennyiségű listát készíthetsz szó szerint egy mozdulattal, egy érintéssel sorrendbe állíthatod a listáid elemeit, aktualizálhatod, törölheted, de emlékeztetőt is beállíthatsz melléjük, ráadásul csodálatos színekkel színezheted őket.

A következő linkeken találhatsz további információkat az appról:

https://apps.apple.com/us/app/clear-todos/id493136154
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cleartask.tasktodo.todo&hl=hu&gl=US

 

cards_kanban_management_project_tasks_trello_icon-1320165725577116630.png2. Trello:

Több projekten dolgozol egyszerre, és szeretnéd, ha csak egy pillantást kéne vetni egy táblára és látnád, hogy egy-egy projekten milyen feladatok vannak még hátra? Akkor képzelj el egy táblát minden projektednek, amely tele van ragasztva cetlikkel, a cetliken pedig a feladataid. A cetlikhez adhatsz képeket, mellékleteket, dokumentumokat, megjegyzéseket, továbbá hozzárendelhetsz munkatársakat, határidőket, és ezt a táblát nem csak a laptopodon, de még a telódon is magaddal viheted. Ez a Trello dióhéjban.

További információ a következő linken: https://trello.com/

 

clockify-logo.png3. Clockify:

Ha hosszabb projekteken dolgozol és fontos, hogy lásd, mivel mennyi időt töltöttél, akkor praktikus lehet, ha használsz egy időmérő alkalmazást. Amikor elkezdesz dolgozni, csak indítsd el a programot, és látni fogod, hogy valóban mennyi időt dolgoztál, de akár utólag is beírhatod a munkaórádat. Létrehozhatsz partnereket, projekteket, beállíthatod az óradíjadat, így számszerűsítve is láthatod a munkaidődet. Egyszerre többen is dolgozhattok egy projekten, akár az ügyfeleddel is megoszthatod, így ő is látja, hogy időben és költségben hol tart az adott projekt.

További információ a következő linken: https://clockify.me/

 

miro_1.png4. Miro:

A közelmúltban, amikor a legtöbb cég otthoni munkavégzésre kényszerült, nagyon hasznossá váltak azok az alkalmazások, amelyeket egyszerűen a saját igényeinkre szabhatunk, sokféleképpen, könnyedén, valamint egy csapattal megosztva is használhatunk. Ilyen a Miro. Egy nagy fehér vászon, amelyet gyakorlatilag végtelen variációban használhatsz. Nagyon sokféle sablon megtalálható benne, amelyeket nagyon gyorsan alakíthatsz a kívánt formára – legyen szó üzleti modell kialakításáról, kutatásról, stratégiáról, diagramokról, biztosan találsz olyan sablont, amelyik megfelelő a számodra, de ha mégsem találnál, akkor akár építhetsz is egyet. A csapat fejlesztésére is találhattok jó megoldásokat, számtalan retrospective tábla közül válogathattok, amelyeken kielemezhetitek a lezárt sprinteket vagy projekteket és növelhetitek a csapat dinamikáját is.

További információ a következő linken: https://miro.com/

 

images_1.png5. Slack

A Slack első ránézésre egy chat alkalmazás, de valójában jóval több annál. Hiszen azonfelül, hogy egyszerűen és gyorsan beszélgethetsz a kollégáiddal akkor is, amikor egymástól távol dolgoztok, számtalan csatornát kialakíthattok  a projektjeiteknek vagy akár az egyes divízióknak is, ezáltal könnyedén rendszerezhetitek a projektekkel kapcsolatos belső kommunikációtokat. Minden projektet külön csatornán beszélhetnek meg a munkában résztvevők, megoszthatják egymással dokumentumokat, képeket, és számos nagy szoftvert is lehet integrálni a csatornákba, mint pl. Google Drive, Outlook, Jira. Így, ha pl. egy projekthez kapcsolódó Google Dokumentumban változás történik, arról mindenki, aki tagja a projektnek, azonnal értesülhet Slacken is. Ha új tag csatlakozik a projekthez, minden lényegi információt megtalálhat a csatornában, így gyorsan képbe kerülhet, nincsen szükség hosszas információátadásokra. Csapatépítő szerepe is lehet, hiszen közös érdeklődési körökre is alakíthattok ki csatornákat, ahol jókat beszélgethettek, legyen az sport, zene vagy akár gasztronómia. Egy próbát megér! ;)

További információ a következő linken: https://slack.com/

 

Szerző: Kalló Barbara, a Salt Communications junior projektvezetője

 

Ti milyen hasonló alkalmazásokat ajánlanátok?

Ha szeretnéd felvenni velünk a kapcsolatot, írj nekünk a Salt Communications oldalán, az elérhetőségeket ITT találod.

A bejegyzés trackback címe:

https://egycsipetso.blog.hu/api/trackback/id/tr9516661994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2021.08.18. 13:12:59

persze, aztán app nélkül majd szarni se fox tudni

2021.08.18. 13:47:05

@Beo: és még azt mondják nincs fejlődés :)

tso 2021.08.18. 14:01:46

színezgesd a todo-idat, nyissál kommunikációs csatornákat, stopperrel mérjed az idôdet, osszál meg reportokat ... de akkor ki fog DOLGOZNI ?

Kotit 2021.08.19. 00:28:47

@tso: Az hagyján, hogy ki fog dolgozni, de ki fog meetingre járni...
süti beállítások módosítása