Egy csipet só

Ilyen a mi családbarát munkahelyünk

2022. október 11. - SaltComm

Mi Salt-osok, gyakran dicsekszünk a Képmás Magazinnal és a szerkesztőkkel ápolt szoros kapcsolatunkkal. A kiadó munkatársait és munkájukat mindenben támogatjuk, legyen szó a Képmás Magazin, a Képmás Online vagy a Képmás-estek kapcsán felmerülő feladatokról, ötletelésekről, szervezésekről. Korábban mindezt közös irodában tettük, de ahogy a mi kreatív csapatunk és a kiadó szerkesztősége is bővült, egy egész utcányi távolságba kényszerültünk.

csaladbarat_munkahely_saltcomm_saltcommunications_salt.png

A szoros kapcsolat közös munkamorált és megegyező szervezeti kultúrát eredményezett. Azt, hogy milyen támogató, családias légkör alapozza meg ezeket az elsőre száraznak tűnő kifejezéseket, és hogy mit is jelent nekünk egy igazán családbarát munkahelyen dolgozni, Kölnei Lívia, a Képmás Magazin újságírója foglalta össze cikkében:

  1. Az életünk normatív krízisei idején megértő, elnéző és támogató főnökök és kollégák

A normatív krízisek – vagyis életünk jelentősebb változásai, amelyek óhatatlanul stresszel járnak – elkerülhetetlenek, előbb vagy utóbb mindannyiunkat elérnek. A Képmás munkatársai változatos korosztályokat képviselnek 20 és 70 között, így előfordul, hogy egyszerre, egyidőben küzd valaki a szüleitől függetlenedés nehézségeivel, egy másik a kisgyereke mellett próbálja megteremteni a munka és a család egyensúlyát, közben a harmadik a változókor testi-lelki kellemetlenségeit viseli, a negyedik éppen új lakásba költözik, az ötödik pedig a frissen felnőtt gyermeke elengedésének gyászsebét gyógyítgatja. Embert próbáló helyzetek mind, közben azonban dolgozni kell, a nyomtatott Képmásnak hónapról hónapra meg kell jelennie, a Képmás.hu-nak legalább napi két friss tartalommal bővülnie kell, a Képmás-estek nem maradhatnak el, a Spiritusz podcastek megjelenési ritmusát is tartani kell – és mindezt a tőlünk elvárt jó minőségben! Az egyenletesen jó teljesítményt úgy biztosítjuk, ha empátiával kísérjük egymás gyengeségeit, és ha valaki éppen nincs topon, a kollégái segítik, aki pedig épp ereje teljében van, az jobban húz, többet dolgozik. Nálunk ez az „emberi libikóka” nagyon jól működik.

  1. Akinek hirtelen „beüt” valami a hétköznapjaiban, és gyorsan kell intézkednie, ezt munkaidőben is megteheti

Öt órán át várakoztatnak a szemészeten? A faanyagot csak délelőtt 11-kor tudják szállítani a teraszod felújításához? Rád telefonál az óvónő, hogy vidd haza a gyerekedet, mert mintha hőemelkedése lenne? Elesett az idős anyukád, el kell rohannod hozzá? Kiderült, hogy szükséges még egy hivatalos papír? Ezek a hétköznapi, váratlan és kivédhetetlen helyzetek sokkal nehezebbek lennének számunkra, ha még azért is aggódnunk kellene, hogy „mit szól a főnököm”, és „veszélybe kerülhet a munkahelyem, amiért megint hiányzom”. Nálunk mindenki megérti, hogy ezek a váratlan elintéznivalók az élet részei, és sokkal jobban dolgozik az az ember, akit megnyugvással tölt el, hogy egy problémát megoldhatott a saját vagy a családja életében.

A teljes cikk a Képmás.hu oldalán olvasható IDE kattintva.

Ha felvennéd velünk a kapcsolatot, írj nekünk a Salt Communications oldalán, az elérhetőségeket ITT találod.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egycsipetso.blog.hu/api/trackback/id/tr5517936706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása