Egy csipet só

A SaltComm csapatának idei podcast ajánlója

2021. december 15. - SaltComm

Az adventi időszak az évnek talán az egyik legkülönlegesebb hónapja, hiszen legtöbbünk a munkahelyi véghajrával, illetve van, aki mindemellett a vizsgaidőszak stresszes pillanataival küzd, de az ünnepi készülődés és a tél különleges hangulata is átjárja mindennapjainkat. Ha nem sikerül olyan könnyen megtalálnotok az egyensúlyt, vagy már elbizonytalanodtatok, hogy a karácsonyi díszgömbhöz vagy a stresszlabdához nyúljatok először, ideje több időt szentelnetek a kikapcsolódásra.

A podcastok egyre nagyobb térhódítását nehéz lenne figyelmen kívül hagyni. A reggeli készülődés közben, a metrón utazva vagy akár az esti forró csoki kortyolgatása közben is hallgathatjuk kedvenc műsorainkat, csatornáinkat, a választék pedig egyre bővül. Amennyiben még újdonságnak számít nektek ez a kikapcsolódási forma, vagy tapasztalt hallgatóságként valami változatosságra vágynátok, fogadjátok szeretettel a SaltComm csapatának, podcast ajánlóját, amelyben - a tavalyi bejegyzésünkhöz hasonlóan - megosztjuk veletek kedvenceinket.

Az élet meg minden
Mélyinterjú (3-8m) a populáris fősodorvonaltól távol, ahol vízbedőlt fák, bokrok, elsüllyedt hajóroncsok, limányok és forgók teszik izgalmassá a sodró történeteket. (Csak magával ne ragadjon.)

Szabadlábon - zenészséták Egyedi Péterre
Egyedi Peti a számára fontos, vagy érdekes zenészekkel sétálni megy, közben beszélgetnek mindenféle dologról. A legjobb, hogy az egész műsorba behallatszik a város zaja.

Körforgásban
Podcast a fenntarthatóságról, klímaválságról, zöld dolgokról.

A Felforgatók
A Felforgatók új évada igazán üdítő újdonsággal jött ki: a beszélgetések előtt korábban élt "Felforgatókat" mutatnak be röviden, csak pár percben, emlékeztetve minket arra, hogy a magyar Tolcsván Fried Vilmos - aki nevét Amerikában William Foxra változtatta - alapította a Fox Film Corporation-t, vagy a Temesváron született Illy Ferenc, aki csak az első világháború miatt került ki Triestbe, a kávéfőzés hazájába - nevéhez köthető a világszerte ismert Illy kávé és kávégépek, de még sorolhatnánk. Igazán inspiráló, ahogy az utána következő beszélgetések többsége is.

Beszélnünk kell!
Ha van időm, ezt a podcast-et szoktam hallgatni. Mindig nagyon sokat tanulok belőle önmagamról és másokról, emellett sokszor mondanak új és meglepő dolgokat is, amelyek továbbgondolásra biztatnak.

Mi a kérdés?
A Brain Bar podcastje, ahol minden epizódban egy-egy fontos kérdést járnak körbe szakértő vendég bevonásával. A témák nagyon változatosak, beszélgettek már az alvásról, a nosztalgiáról, a magyar nyelv jövőjéről, de a bűvész trükköktől sem idegenkedtek.

Orient Expressz
Az ázsiai kultúrák, népek, országok magazinja.

Világjobbítók
A Képmás podcast sorozata, ami széles körben körüljárja az önfejlesztés témakörét: indulataink kordában tartásától a mindennapi humor világáig számos olyan témát érint a csatorna, ami igyekszik kellemesebbé és jobbá tenni a mi és környezetünk mindennapi életét.

Bátorságlabor
Beszélgetés segítő szakemberekkel, hogy életük nehéz időszakaiból, kudarcaikból hogyan tudtak felállni és hogyan lehet egy-egy ilyen eseményt pozitív tapasztalatként megélni. A tartalmi minőséget és az epizódok élvezhetőségét pedig Hesna tehetsége és hangszíne is tovább emeli. A sorozat már ugyan véget ért, de én bizom az újabb epizódokban.

777blog
Keresztény fiatalok beszélgetése, és mivel én fiatalokkal foglalkozok a szabadidőmben, fontos tudni, hogy ők mit gondolnak a hitről, társadalmi jelenségekről.

Hihetetlen történelem
Történelmi eseményekről, sztorikról mesélnek, érdekesen, izgalmasan.

The Joe Rogan Experience
Nem véletlenül a világ talán legnépszerűbb podcast csatornája. Joe Rogan stúdiójába olyan meghívottak fordulnak meg, mint Elon Musk, Bernie Sanders, Edward Snowden, Quentin Tarantino, de a kevésbé ismert vendégekkel is gyakran mély, inspiráló beszélgetések születnek. A Yeonmi Parkkal folytatott beszélgetéséből például megtudtam, hogy Észak-Koreában miért az országvezetési stratégia része az éheztetés, és miért nem létezik az utcákon és az otthonokban szemetes.

Filmvilág
 A Filmvilág magazin beszélgetős verziója: kritikák, toplisták, viták.

 Ti milyen podcastokat hallgatok?

(Képek forrása: Unsplash.com)

Ha kíváncsi vagy, mi milyen podcasteket készítünk, kattints IDE!

A bejegyzés trackback címe:

https://egycsipetso.blog.hu/api/trackback/id/tr7516784306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása