Egy csipet só

Ezt tedd, ha már a negyedik Dyson hajszárítót nyered az Instagramon

2021. november 18. - SaltGE

Napok óta, több profilról terjed Instagramon egy támadás, amely arról értesíti a felhasználókat (megjelölve őket a posztokban), hogy Dyson hajszárítót nyertek. A nyereményért kattintani kell a profil BIO-jában található linkre, ekkor azonban egy adathalász link komoly károkat okozhat nekünk.

hajszarito_nyeremeny_spamek_instan.jpg

Már az első pillanatban gyanús lehet az értesítés, hiszen:

  1. Valószínűleg nem vettél részt semmilyen nyereményjátékban,
  2. Helytelen, gépi fordítással írt szöveg szerepel az értesítésnél,
  3. A profilnak 0 követője van, és minden posztnál ugyanaz a kép és szöveg szerepel.

dyson_instagram_spam_2.png

dyson_instagram_spam.JPG

Az elmúlt napok támadásai még a tudatos Instagram felhasználókat is megzavarhatták, hiszen a támadók több profilról próbálkoznak, így akár napi 5-6 értesítést is kaphatunk – én például szombaton 4, vasárnap 3 Dyson hajszárítóval lettem gazdagabb.

Azt mondanunk sem kell, hogy a linkekre semmiképp nem éri meg rákattintani. De ha téged is zavarnak az értesítések, ez a legegyszerűbb, amit tehetsz:

Kattints a Beállításokra → válaszd ki az Adatvédelem menüpontot → kattints az Említésekre → ha nyilvános a profilod, akkor válaszd a Senki lehetőséget (így senki nem tud megjelölni), ha pedig privát a profilod, akkor válaszd az Általad követett emberek lehetőséget, így csak azok tudnak megjelölni posztokban, akiket követsz.

Ugyanezek a lépések angolul is:

Settings → Privacy → Mentions → No One / People You Follow

A fenti beállításokat csak személyes profilokon érdemes elvégezni, hiszen az üzleti oldalaknak komoly veszteséget okozhat, ha senki nem tudja őket megjelölni.

Reméljük, hogy az Instagramnak sikerül néhány napon belül sikerül rendszerszinten is elhárítani a problémát, addig is csak óvatosan a gyanús linkekkel!

Szerző: Gazda Emese, a Salt Communications online kommunikációs szakértője

Ha szeretnéd felvenni velünk a kapcsolatot, írj nekünk a Salt Communications oldalán, az elérhetőségeket ITT találod.

A bejegyzés trackback címe:

https://egycsipetso.blog.hu/api/trackback/id/tr4416758404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása