Egy csipet só

Melyik Disney hercegnőre hasonlít a pr-karriered?

2021. június 24. - SaltVzh

 

cinderella-gif.gif

PR Daily nagyon ötletesen promózza a szeptemberben megrendezésre kerülő két napos social média konferenciáját: aki elküldi a megadott e-mail címre, hogy melyik Disney karakter tükrözi leginkább a szakmai karrierjét és miért, azok között egy éjszakát (ingyenes szállást) sorsol ki a konferencia idejére a Walt Disney World’s Swan & Dolphin Resort-ba. 

A cikkben - a bevezetőn túl - elsősorban hercegnőkről írnak, és hercegnői karaktereket soroltak fel, ezért most mi is ezt fordítottuk le, de azt gondoljuk, hogy bármelyik Disney karakterrel lehet nevezni, sőt, ahogy a felhívás szól: az az összehasonlítás, amely leginkább megnevetteti, mosolyt csal a szervezők arcára, helyeslésre vagy bármilyen reakcióra készteti őket, nagyobb eséllyel indul a győzelemért.

A konferencia rendezői azt állítják, ők már mindegyik Disney mesét látták, és mint profi pr szakemberek, természetesen szeretik a boldog befejezést, továbbá - most elnézést kérünk a férfi olvasóinktól, de - azt kérdezik a cikkben, hogy Te melyik Disney hercegnő vagy?

Ariel

PR újonc vagy. Ez az első munkád a szakmában, és alig várod, hogy csobbanhass. Kíváncsisággal és elszántsággal haladsz az új karriered felé. Amikor a cég nagy halai még nem figyelnek rád, gondolj arra: "Bárcsak a világ része lehetnék." Ismerd fel a saját hangod erejét, de ne árusítsd ki!

Hófehérke

Ki a legszebb a vidéken? Nos, Te vagy az - de azért, mert jól együtt tudsz dolgozni másokkal. Legyen szó morcos fiókvezetőről, álmos ügyfélről vagy akár szemérmetlen gyakornokról, átlátsz mindent, és bárkinek tudsz segíteni. Bár nagyon jó, hogy mindenkivel ilyen jól kijössz, vigyázz, hogy ne légy túl naiv. Vigyázz azokkal, akik csak a saját előrejutásukra figyelnek - ők a mérgezett almák!

Alice 

Te vagy a cég kockázatvállalója. Szeszélyes ötleteidet egyesek őrültségnek tarthatják, de mindennap új és izgalmas nyúllyukakba viszed az ügyfeleket. A mondás szerint: "Minél nagyobb a kockázat, annál nagyobb a jutalom", ezért hamarosan mindenki egyre kíváncsibb lesz rád. A különleges hozzáállásod nem mindenki tetszését nyeri el, ezért mindent csak mértékkel, nehogy az ügyfél veszítse el az önuralmát.

Szépség

Nagyon kihívást jelentő ügyfeleket kezelsz; egyesek azt mondanák, hogy az adott ügyfél egy vadállat, de a türelmed és együttérzésed mindig kisegít. Az ügyfélben a lehetőséget látod, és nem azt, hogy milyen sok munkát jelent. Mivel elfogadod azokat a helyzeteket, amelyekből mások elmenekülnek, előfordul, hogy a vezetők azt mondják: "Ha úgy gondolja, hogy jobban tudja kezelni ezt az ügyfelet, Öné a lehetőség."

Hamupipőke

Már rengeteg akadályt  legyőztél, hogy álmaid valóra váljanak, hiszen a pr szakmai pályafutásod szíved leghőbb vágya volt, mindig is. Bár időnként az volt az érzésed, hogy egy gonosz mostoha parancsolgat, és mindent megtettél, ha kellett éjfélig dolgoztál, végül elérted a kitűzött célod, eljutottál a királyi bálra és tiéd lett a pr királyi tánc. Megvolt a tehetséged ahhoz, hogy a hétköznapi dolgokat rendkívülivé változtasd, ami bebizonyította, hogy alkalmas vagy arra, hogy boldogan élj a public relations világában.

Csipkerózsika

A PR világában nincsenek alvó szépségek (Csipkerózsika angolul: Sleeping Beauty). Kelj fel!

A te pr-karriered melyik Disney hercegnőjére hasonlít?

A hivatkozott cikk ITT olvasható (és a kép forrása is).

A bejegyzés trackback címe:

https://egycsipetso.blog.hu/api/trackback/id/tr6816603144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása